Priežastys, kodėl katėms kokybiškas maistas yra privalomas


Categories :

Kokybiškas maistas ne tik žmonėms yra pats reikalingiausias ir skaniausias, bet lygiai tokia pat situacija yra ir su katėmis. Renkantis kaip įmanoma kokybiškesnį, galima atrasti ne vieną naudą, kuria džiaugsis ne tik pačios katės, bet ir jų šeimininkai. Tad jeigu iki šiol savo katę šėrėte ne itin kokybišku maistu, šis straipsnis gali būti labai naudingas, nes sužinosite daug aktualios informacijos apie kokybišką kačių maistą, kodėl jį verta rinktis visada. O priežastys tikrai gali būti stiprios ir būtent šiandien galėsite savo nuomonę pakeisti.

Noras turėti kaip įmanoma mažiau ligų

Kaip ir žmonėms, lygiai taip pat tam tikras ligas ir katėms gali sukelti maistas, kuris joms yra duodamas. Tad jeigu norite išvengti pačių įvairiausių problemų, tai jau geriau nuo pirmųjų dienų savo katę pradėti šerti kokybišku maistu. Taip galėsite būti tikri, kad visas organizmas dirbs tinkamai, nereikės sulaukti virškinimo problemų, o ir pačios katės galės mėgautis kokybišku maistu.

Turėti mažesnes išlaidas

Nors kartais galima girdėti tokias kalbas, kad kokybiškas kačių maistas yra labai brangus, bet iš tikrųjų šį faktą reikėtų pasiaiškinti kiek išsamiau, nes realybė yra visai kitokia. Kadangi kokybiškas maistas yra gaminamas iš gerų produktų, kurie yra vertingi ir maistingi, tai mažesnis kiekis katę gali pasotinti kur kas labiau, nei kad perkant pigesnį, bet nekokybišką. Tad tokiu atveju maisto normos bus kiek mažesnės ir vieno pakelio užteks kur kas ilgesniam laikui, kai per tą patį laikotarpį nekokybiško maisto bus nupirkta kur kas daugiau, tad ir galutinė kaina lyginamo laikotarpio bus didesnė.

Gyvenimo prailginimas

Jeigu norite, kad jūsų katė gyventų labai ilgą ir kokybišką gyvenimą, tai yra dar viena priežastis, kodėl jos maistas turi būti kaip įmanoma kokybiškesnis. Tai šiek tiek susiję ir su pačiomis ligomis, nes jeigu jų bus mažiau, tai automatiškai ir gyvenimas bus ilgesnis. Tačiau nereikia pamiršti ir tokio fakto, kad net jeigu ir katei duodate patį geriausią maistą ir ji jokių ligų neturi, tačiau kartais pas veterinarą reikia pasirodyti.

Retesni apsilankymai pas veterinarą

Veterinaro paslaugos nėra itin pigios, todėl pas jį nesinori eiti pakankamai dažnai. Tai nėra kraikas katėms, skanukai katėms ar kiti žaislai, kurie yra reikalingi ir būtini, tačiau ne tokie brangūs. Tad kuo savo katę šersite kokybišku maistu, tuo apsilankymai pas veterinarą bus retesni, o sutaupytos lėšos galės būti skiriamos kokybiškam kačių maistui.